3 turas / Kov 13 , Marijampolė
4 turas / Kov 16 , Telšiai
4 turas / Kov 16 , Panevėžys
4 turas / Kov 17 , Vilnius
4 turas / Kov 17 , Šiauliai
4 turas / Kov 17 , Vilnius
Tiesiogiai 5 turas / Kov 29 19:00 , Gargždai
Tiesiogiai 5 turas / Kov 30 15:00 , Kaunas
Tiesiogiai 5 turas / Kov 30 17:00 , Šiauliai
Tiesiogiai 5 turas / Kov 31 15:00 , Marijampolė
Tiesiogiai 5 turas / Kov 31 18:25 , Kaunas
Tiesiogiai 6 turas / Bal 06 15:00 , Telšiai
Tiesiogiai 6 turas / Bal 06 17:00 , Marijampolė
Tiesiogiai 6 turas / Bal 07 13:00 , Širvintos
2019-04-02 | 4 turas | LFF stadionas | Teisėjas: Robertas Šmitas | Žiūrovai: 200

Aurelijaus Skarbaliaus treniruojami Vilniaus „Riteriai“ 4-ajame Lietuvos futbolo A lygos ture iškovojo pirmą šio sezono pergalę.

Sostinės klubas po pirmame kėlinyje įmuštų įvarčių 3:1 (3:1) nugalėjo trečią pralaimėjimą patyrusius „Palangos“ futbolininkus.

Rungtynių pradžioje abi vienuolikės keitėsi atakomis ir tolimais smūgiais. „Palangos“ legionierius iš Rusijos Andrejus Miazinas smūgiavo pro šalį, o kitoje aikštės pusėje Teremas Moffi privertė Marijaną Čoričių nukreipti kamuolį už galinės linijos.

17-ąją minutę šeimininkams gana lygioje kovoje pavyko išsiveržti į priekį. Svečiai prastai išsirinko ginamuosius baudos aikštelėje, tad Justino Januševskio smūgį buvo priverstas atremti M. Čoričius, o šalia atmuštą kamuolį smūgiu nuo skersinio už vartų linijos nukreipė T. Moffi.

„Palanga“ nevengė eiti į priekį, tačiau 32-ąją minutę praleido antrą įvartį. M. Čoričius paliko savo poziciją ir itin grubiai suklydo, o Donatas Kazlauskas gana nesunkiai pasiuntė kamuolį į tuščius vartus, pasižymėdamas pirmą kartą šiame sezone.

Netrukus Tomas Švedkauskas atrėmė tolimą ir pavojingą Josipo Baličiaus smūgį, savo ruožtu, 41-ąją minutę vėl spragomis oponentų gynyboje pasinaudojęs T. Moffi išbėgo į akistatą su vartininku bei nepriekaištingai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą.

Vis dėlto aktyviai ir neretai gana kokybiškai „Riterių“ aikštės pusėje žaidusi „Palanga“ sušvelnino rezultatą. 45-ąją minutę po Sergejaus Mošnikovo perdavimo smūgiu iš arti trečią įvartį šiame sezone pelnė Idrisas Umajevas.

Po pertraukos svečiai žaidė aktyviai, tačiau išsiskyrė tik gana pavojingu S. Mošnikovo smūgiu. Vilniečiai siekė pasinaudoti atsiradusiomis erdvėmis ir aukšta „Palangos“ gynybos linija.

Porą pavojingų T. Moffi smūgių atrėmė M. Čoričius, kartą antrame kėlinyje kiek reabilitavęsis legionierius iš Kroatijos sugavo J. Januševskio galva muštą kamuolį.

Pirmą pergalę šiame sezone iškovoję „Riteriai“ su 5 taškais pakilo į 5-ąją turnyro lentelės poziciją.

Palangos klubas su vienu tašku žengia paskutinėje – aštuntoje – vietoje.

Terem Moffi
17'
Donatas Kazlauskas
(Valdemar Borovskij)
32'
Terem Moffi
(Valentin Jeriomenko)
41'
45'
Idris Umajev
(Sergej Mošnikov)
Pirmojo kėlinio pabaiga
Mindaugas Grigaravičius
(Donatas Kazlauskas)
72'
Svajūnas Čyžas
(Dovydas Virkšas)
72'
75'
Yao N'Goran
(Sergej Mošnikov)
77'
Gvidas Juška
(Sergej Karetnik)
Rokas Filipavičius
(Artiom Gurenko)
84'
Rungtynių pabaiga